Компанія Тинькова підтвердила, що бізнесмен вніс заставу, щоб уникнути арешту за запитом США

Екстрадиції Тинькова вимагають Сполучені Штати
Фото: EPA

У повідомленні компанії TCS Group Holding російського бізнесмена Олега Тинькова не вказано розміру застави, яку він вніс, щоб уникнути арешту за запитом США у Великобританії. Таблоїд Express писав, що росіянин заплатив одну з найбільших сум в історії Сполученого Королівства – £20 млн.

TCS Group Holding (материнська компанія "Тинькофф банка") російського мільярдера Олега Тинькова підтвердила, що бізнесмен вніс заставу під час розгляду у британському суді екстрадиційного запиту від американської влади. Повідомлення компанії опублікували 2 березня на сайті Лондонської фондової біржі.

“Слухання, які наразі проводять у Лондоні, є наслідком обвинувачень в ухилянні від сплати податків із боку Податкової служби США. Прогнозують, що пан Тиньков залишиться в Лондоні на час судового розгляду, оскільки він вніс заставу після видання ордера на його затримання. Пан Тиньков повідомив нам, що його юридична команда працює над якнайшвидшим вирішенням цієї проблеми", – заявили у TCS Group Holding.

У компанії підкреслили, що Тиньков присутній на судових слуханнях "як приватна особа", тому розгляд не впливає "на операційну діяльність жодної з компаній Tinkoff Group".

Розміру виплаченої застави в повідомленні не вказують. 1 березня британський таблоїд Express писав, що бізнесмен вніс £20 млн – це одна з найбільших застав в історії Великобританії. На час розгляду справи у Вестмінстерському магістратському суді Тиньков мав носити електронний браслет і залишатися у своїй лондонській квартирі з 19.00 до 7.00. Йому заборонено покидати Лондон, він також має здати паспорти і тричі на тиждень відмічатися в поліції.

Журнал Forbes оцінює статки Тинькова на початок 2020 року у $2,5 млрд. У 2019-му він посів 1057-ме місце в рейтингу найбагатших людей планети.