Країни ОПЕК не змогли домовитися про скорочення видобутку нафти для підтримки цін на сировину

Зустріч країн – експортерів нафти у Відні завершилася безрезультатно
Фото: ЕРА

Країни – експортери нафти скасували прес-конференцію за підсумками переговорів у Відні через те, що не було досягнуто домовленостей.

6 грудня 15 членів організації країн – експортерів нафти ОПЕК завершили переговори у Відні, за підсумками яких не було досягнуто домовленості про скорочення обсягу видобутку нафти для підтримки цін, пише "Немецкая волна".

Було скасовано підсумкову прес-конференцію за результатами зустрічі.

Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх не зміг сказати напевно, чи вдасться досягти угоди на зустрічі країн – членів картелю, що відбудеться 7 грудня, з державами, які не входять в ОПЕК, зокрема з Росією.

За даними джерел Reuters, основною перешкодою на шляху до укладення угоди є Іран, який просить поступок через уведені проти нього санкції, але фактичний лідер картелю – Саудівська Аравія  поки на них не погоджується.

Країни ОПЕК не можуть домовитися, незважаючи на найбільше зниження цін на нафту за останні 10 років, яке відбулося в листопаді. Вартість нафти марки Brent протягом місяця впала на 21,6%.

Увечері 6 жовтня, після невдалих переговорів у Відні, вартість нафти марки Brent впала до $59,45, свідчать дані Лондонської біржі.

Організацію країн  експортерів нафти було засновано 1960 року. До неї входить 15 країн: Алжир, Ангола, Венесуела, Габон, Іран, Ірак, Катар Конго, Кувейт, Лівія, Об'єднані Арабські Емірати, Нігерія, Саудівська Аравія, Екваторіальна Гвінея та Еквадор. Перед зустріччю у Відні, 3 грудня, Катар оголосив, що покине організацію 1 січня 2019 року.