Лепсу заборонили в'їзд у Литву

Востаннє Лепс виступав у Литві в березні 2019 року
Фото: Григорий Лепс / Facebook

До списку небажаних осіб для в'їзду в Литву російського співака Григорія Лепса занесли через його ймовірний зв'язок із кримінальним світом.

30 квітня російському співаку Григорію Лепсу заборонили в'їзд у Литву. Про це 3 травня повідомило з посиланням на інформацію МВС Литви агентство BNS.

До списку небажаних осіб Лепса занесли через його ймовірний зв'язок із кримінальним світом.

Рішення підписав міністр внутрішніх справ Литви Еймутіс Місюнас після звернення міністра закордонних справ країни Лінаса Лінкявічюса.

Агентство зазначає, що Лепс перебуває під санкціями на підставі "списку Магнітського".

Литовські чиновники зауважили, що факт присутності Лепса в небажаному списку у США є "гарною причиною" бути у схожому списку в Литві.

Востаннє Лепс виступав у Литві в березні 2019 року.

У вересні 2018 року юридична комісія Парламентської асамблеї Ради Європи підготувала проект резолюції, у якій членів Ради Європи закликають ухвалити аналоги "акта Магнітського". Такі документи вже ухвалили Естонія, Латвія, Литва, Великобританія, Канада і США. Інших членів Ради Європи закликають наслідувати їхній приклад. Згідно з аналогічним законом, ухваленим у США, президент країни може вводити санкції проти громадян будь-якої іноземної держави, якщо доведено, що вони мають стосунок до грубих порушень прав людини і корупції. Санкції можуть передбачати заборону на в'їзд у США і заморожування активів.