Лідера "Христианского государства" затримано за заклики підпалювати кінотеатри через "Матильду"

Олександра Калініна затримано за заклики спалювати кінотеатри
Фото: Александр Калинин / "ВКонтакте"

Лідера організації "Христианское государство – Святая Русь" Олександра Калініна затримано, повідомила "Газета.ru" з посиланням на джерело, наближене до правоохоронних органів.

Лідера організації "Христианское государство – Святая Русь" Олександра Калініна затримано за заклики підпалювати кінотеатри, які вирішили показувати фільм "Матильда" режисера Олексія Учителя, повідомила "Газета.ru" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Джерело РБК у міністерстві внутрішніх справ також підтвердило, що Калініна затримано.

У ніч на 31 серпня в Санкт-Петербурзі пляшками із запальною сумішшю закидали будівлю, де розташована студія режисера Учителя "Рок". До моменту приїзду поліцейських займання вдалося загасити.

4 вересня в Єкатеринбурзі чоловік протаранив будівлю кінотеатру "Космос", після чого підпалив автомобіль і спровокував масштабну пожежу. Джерело, наближене до слідства, повідомило, що в такий спосіб 39-річний житель Ірбіта Денис Мурашов протестував проти виходу в прокат фільму "Матильда".

Директор кінотеатру "Салют" Сергій Федяков розповів, що всі власники єкатеринбурзьких кінотеатрів отримували погрози у зв'язку з виходом фільму на екрани.

Уранці 11 вересня біля офісу адвоката Учителя підпалили автомобілі, залишивши записки з написом "За Матильду горіти".