Лідер ІДІЛ аль-Багдаді втік з Іраку до Сирії на жовтому таксі – ЗМІ

Аль-Багдаді дістався з іракського району Рава до Сирії 3 листопада, за даними Ad-Dustour
Фото: EPA

Ватажок бойовиків ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді викликав таксі з Іраку до Сирії, щоб залишитися невпізнаним, повідомляє Ad-Dustour із посиланням на дані іракської розвідки.

Ватажок терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) Абу Бакр аль-Багдаді втік з Іраку до Сирії на таксі, повідомляє єгипетська газета Ad-Dustour із посиланням на дані іракської розвідки.

За інформацією джерела розвідки іракської провінції Анбар, 3 листопада "аль-Багдаді, скориставшись послугами жовтого таксі, дістався з іракського району Рава (провінція Анбар) до Сирії". Імовірно, аль-Багдаді попрямував до сирійського міста Дейр-ез-Зор.

Зазначають, що лідер ІДІЛ після введення іракських сил до Рави усвідомлював небезпеку для свого життя і спеціально вирішив пересуватися на таксі, щоб залишитися невпізнаним.

Аль-Багдаді очолив бойовиків ІДІЛ у червні 2014 року. У ЗМІ не раз з'являлася інформація про його загибель, яку пізніше спростовували.

16 червня 2017 року міністерство оборони Росії заявило про знищення аль-Багдаді за допомогою авіаудару.

21 липня міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що Абу Бакр аль-Багдаді будуть вважати живим, поки не буде доведено, що його справді вбили.

28 вересня ІДІЛ оприлюднив запис виступу аль-Багдаді.