Майже 2,3 млн білорусів вийшли на суботник, незважаючи на пандемію

Лукашенко під час суботника саджав дерева в агромістечку Лясковичі
Фото: president.gov.by

У суботнику, який відбувся 25 квітня в Білорусі, взяв участь і президент країни Олександр Лукашенко.

25 квітня в Білорусі відбувся республіканський суботник. За попередніми даними, участь у ньому взяло 2,3 млн білорусів. Про це агентству БЕЛТА повідомив заступник прем'єр-міністра Володимир Кухарєв.

Кухарєв розповів, що громадяни займалися впорядкуванням населених пунктів, благоустроєм, садженням лісу.

Віцепрем'єр зазначив, що 50% зібраних грошей залишається в розпорядженні облвиконкомів і мінського міськвиконкому, їх спрямують на благоустрій населених пунктів, місць поховань, дитячих таборів. Ще 50% піде на будівельні роботи в Національному художньому музеї та реконструкцію комплексу на місці спаленого села Ола у Світлогорському районі.

У суботнику взяв участь і президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє БЕЛТА. Він саджав дерева в агромістечку Лясковичі Петриковського району.

У період епідемії Білорусь не закривала своїх кордонів, не зупиняла роботи підприємств, магазинів, закладів харчування та освіти. Також у країні немає заборони на масові заходи, попри те, що експерти Всесвітньої організації здоров'я закликали владу ввести обмежувальні заходи.

19 квітня президент Лукашенко заявляв, що вважає неефективними суворі карантинні заходи, тому "в Білорусі вирішили не змінювати різко спосіб життя". 20 квітня у країні відновили заняття у школах.

Лукашенко також закликав співвітчизників не панікувати, вчасно обідати, "горілкою труїти вірус, але не на роботі", а також ходити в суху сауну.

За даними МОЗ Білорусі, у країні коронавірусом заразилося 8022 людини, померло 60. За оцінкою ВООЗ, кількість зареєстрованих випадків COVID-19 у Білорусі  стрімко зростає.

Коронавірусною інфекцією в усьому світі заразилося 2 815 347 осіб. Про це повідомляє Університет Джонса Гопкінса, який відстежує поширення захворювання. Кількість померлих від COVID-19 сягнула 197 506, видужало 795 329 людей.