Майже дві третини росіян уважають Путіна відповідальним за проблеми в Росії – опитування

"Левада-центр": У Росії різко знизилася частка тих росіян, які проголосували б за Путіна, якби вибори відбувалися найближчої неділі

Фото: EPA

За даними "Левада-центру", 61% опитаних росіян упевнений, що Володимир Путін несе повну відповідальність за проблеми, які стоять перед Росією, а 22% опитаних уважають, що Путін несе відповідальність лише частково.

Більше ніж половина росіян (61%) упевнена, що президент Росії Володимир Путін несе повну відповідальність за проблеми, які стоять перед країною. Про це свідчать результати опитування російської недержавної дослідницької організації "Левада-центр".

Водночас 22% опитаних уважають, що Путін несе відповідальність лише частково. 10% росіян покладають відповідальність за проблеми в Росії на корумпованих чиновників, а 6% респондентів уважають, що всі проблеми країни – це результат "об'єктивних обставин".

Минулого року про повну відповідальність президента за проблеми країни заявляло 55% респондентів, у 2016 році – 52%.

Скріншот: levada.ru

Цього року різко знизилася частка тих росіян, які проголосували б за Путіна, якби вибори відбувалися найближчої неділі. Згідно з опитуванням, у жовтні цього року за нього проголосувало 56% респондентів, водночас рік тому його були готові підтримати 66%.

Скріншот: levada.ru

Дослідження проводили 18–24 жовтня 2018 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення. Опитали 1600 осіб віком від 18 років у 136 населених пунктах, 52 суб'єктах РФ удома методом особистого інтерв'ю.

8 жовтня "Левада-центр" оприлюднив результати опитування, які свідчать про те, що рейтинг довіри росіян до Путіна з листопада 2017 року до вересня 2018-го знизився на 20 процентних пунктів – із 59% до 39%