Макрон заявив, що Польща на шляху самоізоляції в Європі

Макрон заявив, що Польща у конфлікті з Європою
Фото: ЕРА

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Варшава щодо багатьох питань рухається в протилежному від Європи напрямку і не зможе визначити шлях майбутнього ЄС.

Польща самоізолювалася в Євросоюзі, а польські громадяни "заслуговують на краще", ніж уряд, не згодний із демократичними цінностями ЄС і планами економічних реформ. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон на спільній прес-конференції з болгарським президентом Руменом Радевом у приморському курортному місті Варна, повідомляє Reuters.

Глава Франції зазначив, що у Варшаві при владі з 2015 року перебуває націоналістичний і євроскептичний уряд, а сама країна рухається в протилежному від Європи напрямку щодо численних питань і не зможе визначити шлях майбутнього ЄС.

Він підкреслив, що Європа є регіоном, створеним на основі спільних цінностей, "відносин із демократією і громадянських свобод, з якими Польща сьогодні конфліктує".

Макрон назвав помилковою відмову Польщі змінити позицію щодо перегляду директиви ЄС стосовно розміщення дешевої робочої сили зі Східної Європи, зазначивши, що така практика призводить до "соціального демпінгу та недобросовісної конкуренції".

"Сьогодні Польща не визначає майбутнього Європи і не визначить Європи завтрашнього дня", – підсумував він.

У червні 2017 року Сейм Польщі ухвалив новий законопроект про популяризацію працевлаштування та установ ринку праці, який передбачає нові правила прийняття іноземців на сезонну роботу в Польщі. Про це повідомляють на сайті Сейму Польщі.

Мова йде про громадян Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, України і Росії, які зможуть користуватися спрощеною процедурою доступу до ринку праці.