Макрон закликав країни ЄС вжити заходів проти впливу Росії, Китаю та США

Макрон запропонував розробити європейську стратегію на найближчі п'ять років
Фото: ЕРА

Президент Франції Еммануель Макрон закликав країни ЄС вести свою гру і бути суверенними.

Президент Франції Еммануель Макрон закликав країни ЄС вжити заходів проти впливу Росії, Китаю та США, зауваживши, що "Євросоюз не може собі дозволити розкіш бездіяльності". Про це він заявив у інтерв'ю регіональним французьким виданням, опублікованому напередодні виборів до Європарламенту 21 травня, повідомляє Ouest-France.

"Або ми вирішимо розділитися і станемо майданчиком, на якому китайці, росіяни та американці зможуть впливати й вести свою гру, або ми вирішимо відновити контроль і бути суверенними", – підкреслив Макрон.

Президент Франції заявив, що Росія та деякі інші країни "ніколи ще так нав'язливо" не фінансували партій правого спрямування, і згадав імовірні зв'язки екс-радника президента США Дональда Трампа Стівена Беннона з правими популістами у Франції.

Макрон закликав після виборів ухвалити "європейську конвенцію" і запропонував керівництву держав і новим представникам виконавчої та законодавчої влади разом із громадянами розробити європейську стратегію на найближчі п'ять років.

Вибори до Європарламенту відбудуться із 23-го до 26 травня.