Макрона не зустріли в аеропорту Буенос-Айреса після прильоту на саміт G20

Еммануель Макрон із дружиною прибули до Буенос-Айреса
Фото: EPA

Президент Франції Еммануель Макрон із дружиною самі пройшли від літака до машини, яка чекала на них, офіційні особи Аргентини зустріли гостей із запізненням.

Поїздка президента Франції Еммануеля Макрона до Аргентини на саміт G20 почалася з курйозу, інформує телеканал Todo Noticias.

Його не зустріли біля трапа літака, як заведено під час офіційних візитів. Макрон потиснув руку співробітнику аеропорту, одягненому в жовтий жилет, що викликало іронічні відгуки – у Франції тривають протести "жовтих жилетів" проти підвищення цін на паливо.

Президент і його дружина Бріджит дійшли від літака до автомобіля, який чекав на них, і вже збиралися їхати, коли нарешті прибули офіційні особи Аргентини на чолі з віце-президентом Габріелою Мікетті, а також посол Франції в Буенос-Айресі.

Відео: CHANNEL 90 seconds TV. Official Channel / YouTube

Мікетті пояснила непорозуміння помилкою служби протоколу.

"Гадаю, подружжя Макронів дуже здивувалося, коли, зійшовши з трапа, побачило, що нікого немає", – сказала віце-президент Аргентини.

29 листопада літак, на борту якого канцлер Німеччини Ангела Меркель летіла на саміт "Великої двадцятки" в Аргентину, здійснив вимушене приземлення через технічні проблеми в Кельні. Меркель прямує до Буенос-Айреса комерційним рейсом.

Саміт G20 відбуватиметься в Аргентині з 30 листопада до 1 грудня.