Манафорт погодився співпрацювати зі слідчими у справі про втручання РФ в американські вибори – матеріали суду

Манафорт погодився співпрацювати з офісом Мюллера
Фото: ЕРА

Частиною угоди політтехнолога Пола Манафорта зі слідством стала його згода допомагати у встановленні фактів іноземного втручання у вибори президента США у 2016 році. Про це йдеться в матеріалах, які прокурори надали суду Вашингтона.

Пол Манафорт, який керував виборчою кампанією Дональда Трампа на виборах президента у 2016 році, погодився співпрацювати з прокурорами в розслідуванні про ймовірне втручання Росії у виборчий процес, повідомляє агентство Reuters.

Обвинувачі надали федеральному суду у Вашингтоні документи, згідно з якими Манафорт погодився співпрацювати з офісом спеціального прокурора Роберта Мюллера в межах угоди зі слідством про визнання провини в так званій політичній справі.

Політтехнолог визнав провину у змові проти США і змові з метою перешкоджання правосуддю, ішлося в документах, переданих у суд 14 вересня.

Планують, що судовий розгляд буде зосереджено на лобістській діяльності Манафорта. За даними обвинувачення, політтехнолог у період із 2006-го до 2017 року отримав $30 млн за консультування проросійських політиків в Україні. Відбір журі присяжних на цей процес почнуть 17 вересня.

Із 15 червня політтехнолога тримають під вартою. Судовий процес у "фінансовій" справі, Манафорта розпочали 31 липня. 21 серпня журі присяжних визнало Манафорта винним за вісьмома з 18 пунктів обвинувачення.