Масляков звільнився з держпідприємства "Планета КВН" за власним бажанням – союз "КВН"

Масляков збирався звільнитися з "Планети КВН" ще на початку року
Фото: kremlin.ru

В оточенні російського телеведучого Олександра Маслякова не підтверджують інформації російського відділення Transparency International, що його було звільнено з посади директора держпідприємства "Московский молодежный центр "Планета КВН" після викриття у махінаціях із нерухомістю.

Директор російського державного унітарного підприємства (ДУП) "Московский молодежный центр "Планета КВН" Олександр Масляков звільнився з цієї посади у липні за власним бажанням. Про це агентству "РИА Новости" заявили у Міжнародному союзі "КВН", який продовжує очолювати ведучий.

30 листопада російське відділення Transparency International викрило Маслякова у махінаціях із нерухомістю і конфлікті інтересів, і заявило, що уряд Москви звільнив його після того, як активісти звернулися до прокуратури із проханням перевірити, чи дотримується глава "КВН" вимог закону.

Сьогодні представники союзу "КВН" спростували це твердження. За їхніми словами, Масляков збирався звільнитися ще до початку 2017 року, щоб його трудова діяльність "відповідала вимогам федерального законодавства".

Тривалий процес звільнення співрозмовник "РИА Новости" пояснив "низкою обставин, зокрема деякими бюрократичними моментами".

"Московский комсомолец" із посиланням на наближених до Маслякова людей пише, що "спочатку він був категорично проти того, щоб очолювати ДУП, довго пручався, але його фактично змусили".

У розслідуванні Transparency International ідеться, що у 2011 році Масляков став керівником ДУП "Московский молодежный центр "Планета КВН", якому коштом держбюджету за ініціативою президента Росії Володимира Путіна передали реконструйований столичний кінотеатр "Гавана".

Водночас Масляков залишався засновником творчого об'єднання "АМиК" ("Александр Масляков и компания"), якому належать права на бренд "КВН". Пізніше став індивідуальним підприємцем. Російські закони забороняють поєднувати керівництво ДУП із бізнесом, зазначають у антикорупційному центрі.

У 2014 році державна "Планета КВН" і приватний "АМиК" під управлінням Маслякова і його сім'ї створили спільну компанію "Дом КВН", незважаючи на конфлікт інтересів. У новій організації "АМиК" отримав частку 51%, тим самим забезпечивши собі керівництво компанією й активами ДУП, зокрема подарованою президентом нерухомістю, наголошують у розслідуванні.

Як пояснив The Village прес-секретар антикорупційної організації Гліб Гавриш, отриману нерухомість Маслякови використовують не тільки в інтересах "КВН", але й у власних комерційних цілях.