Мер Єкатеринбурга погодився на проведення референдуму щодо питання будівництва храму на місці міського скверу

Протести в Єкатеринбурзі тривають із 13 травня
Фото: Штаб Навального в Екатеринбурге / Twitter

Мер Єкатеринбурга Олександр Високінський погодився з вимогою містян запропонувати міській думі провести референдум щодо питання будівництва храму Святої Катерини на місці скверу. Напередодні він говорив, що президент РФ Володимир Путін доручив йому провести опитування, а не референдум.

Мер Єкатеринбурга Олександр Високінський зустрівся з місцевими жителями і заявив, що готовий запропонувати міській думі провести референдум про будівництво храму Святої Катерини на місці скверу. Про це повідомляє РБК.

На зустрічі було приблизно 70 жителів міста, які наполягали на проведенні референдуму.

Видання зазначає, що напередодні Високінський заявляв, що міська дума відмовилася від референдуму через його високу вартість. Він підкреслив, що президент Росії Володимир Путін доручив йому провести тільки опитування.

Місцеве видання E1.ru провело  на своєму сайті голосування, в якому взяло участь понад 23 тис. осіб. За його результатами 92% опитаних виступили проти будівництва храму.

Масові протести через плани влади збудувати храм у сквері біля Театру драми почалися в Єкатеринбурзі 13 травня. Унаслідок конфлікту сталися сутички протестувальників із поліцією.

Станом на 16 травня в Єкатеринбурзі на строк від двох до 10 діб заарештовано 21 учасника протестів. Щодо 98 осіб складено протоколи, з них троє неповнолітніх.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що силовий сценарій у Єкатеринбурзі виправданий, а дії силовиків стали реакцією на провокацію.