Мешканцям підірваного будинку в Магнітогорську надходять рахунки з пенею за капітальний ремонт під'їздів

Причиною НП вважають вибух побутового газу
Фото: ЕРА

Комунальні служби надіслали квитанції з рахунками за газ, воду і ліфти, а також за капітальний ремонт мешканцям будинку в Магнітогорську, який напередодні Нового року пошкодив вибух. Мешканці скаржаться, стверджуючи, що послуг не надавали.

Мешканцям частково зруйнованого вибухом будинку на вулиці Карла Маркса в Магнітогорську (Росія) надійшли рахунки за комунальні послуги з нарахованими штрафами і пенею. Про це "Новой газете" розповів мешканець будинку Сергій Балюх.

"Надійшла пеня за капітальний ремонт за період із січня до квітня. Також надійшли платежі за всі послуги ЖКГ, хоча в січні, після трагедії, адміністрація міста обіцяла нам, що всі комунальні платежі буде тимчасово скасовано – до вирішення питання з постійним житлом", – розповів Балюх.

Чоловік не хоче залишатися в будинку на Карла Маркса, зараз він орендує житло.

Аналогічні претензії висувають й інші мешканці будинку. Вони зазначають, що їм надійшли рахунки за газ, воду і ліфти, хоча ці комунікації від'єднали ще у січні.

У прес-центрі адміністрації Магнітогорська телеканалу "360" розповіли, що дійсно відбувається нарахування за житлово-комунальні послуги.

"Оплату має бути здійснено в повному обсязі. Капітальний ремонт теж нараховуємо. Якби будинок було визнано аварійним, тоді б, згідно із законом, кошти йшли на знесення будівлі", – пояснили у прес-центрі.

У мерії порадили тим, хто не мешкає в будинку, а винаймає житло, звернутися в найближчу організацію ЖКГ та оформити перерахунок.

Вибух у 10-поверховому житловому будинку в Магнітогорську пролунав у ніч на 31 грудня 2018 року, обвалився один із під'їздів, загинуло 39 людей. Причиною було названо вибух побутового газу. Кілька російських ЗМІ писало, що слідство розглядає версію теракту, проте офіційно цієї інформації не підтверджували.

Два пошкоджені вибухом під'їзди знесли, решту 10 влада визнала придатними для проживання.