"Ми маємо зробити Трампа президентом на один строк". Сандерс підтримав Байдена на майбутніх виборах

Сандерс (ліворуч) заявив, що зробить усе, що в його силах, щоб Байден став президентом
Фото: EPA

Американський сенатор-демократ Берні Сандерс, який 8 квітня припинив участь у виборчих перегонах у США, назвав Дональда Трампа найнебезпечнішим президентом у новітній історії країни і закликав підтримати на виборах колишнього віцепрезидента Джо Байдена.

Американський сенатор-демократ Берні Сандерс, який нещодавно припинив участь у виборчих перегонах у США, підтримав на виборах кандидатуру ексвіцепрезидента, демократа Джо Байдена.

"Ви потрібні нам у Білому домі. Я зроблю все, що в моїх силах, щоб це сталося", – сказав Сандерс 13 квітня під час спільного з Байденом прямого ефіру в Periscope.

Сандерс закликав "кожного американця, кожного демократа, кожного незалежного виборця" підтримати кандидатуру Байдена на виборах.

Він підкреслив, що всі американці мають об'єднатися, щоб перемогти "найнебезпечнішого президента в новітній історії".

"Ми маємо зробити [Дональда] Трампа президентом на один строк", – сказав Сандерс.

Байден подякував йому за підтримку.

"Ви будете мені потрібні не тільки для перемоги у виборчій кампанії, але й для управління", – сказав він, звертаючись до співрозмовника.

Сенатор від штату Вермонт Сандерс 8 квітня відмовився від подальшої участі в боротьбі за висунення кандидатом у президенти США від Демократичної партії. Цей крок зробив Байдена безальтернативним кандидатом від демократів на виборах.

"Голос Америки" зазначив, що підтримка з боку Сандерса позитивно позначиться на шансах Байдена на перемогу над Трампом. За деякими даними, їхні команди вже ведуть роботу над програмою дій Байдена в разі обрання президентом.

The New York Times назвала появу відеозвернення Байдена і Сандерса несподіваною. Рішення Сандерса підтримати свого колишнього конкурента стане однозначним сигналом для його прибічників (вони відомі своєю високою лояльністю), за кого треба голосувати на виборах, зазначило видання.

Президентські вибори у США заплановано на 3 листопада. Головними суперниками стануть демократ Байден і республіканець Трамп. Також у виборах беруть участь незалежні кандидати і представники інших партій, але традиційно основна боротьба за Білий дім відбувається між кандидатами від головних американських партій – Демократичної та Республіканської.

За даними телефонного опитування, яке із 3-го до 6 квітня провела компанія SSRS, Байден випереджає Трампа у президентському рейтингу: за колишнього віцепрезидента свої голоси готові віддати 53% виборців, за чинного главу держави – 42%.