Міністр оборони Польщі: Діяльність Північної Кореї тісно пов'язана і корелює з російськими планами

Мацеревич: Росія відкрито заявляє, що має право змінювати кордони європейських країн
Фото: ЕРА

Гібридна інформаційна війна, розв'язана Росією, не обмежується Європою, заявив міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич.

Діяльність північнокорейської влади тісно пов'язана і взаємодіє з агресивною діяльністю Росії. Про це заявив міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич під час міжнародної конференції з безпеки в канадському Галіфаксі, пише видання Wprost.

Він нагадав, що Росія веде справжні бойові дії в Україні.

"Це агресія, яка порушує всі правила цивілізованого світу, порушує міжнародний порядок в Європі, і водночас Росія відкрито заявляє, що має право змінювати кордони європейських країн", – наголосив Мацеревич.

Він додав, що гібридна та інформаційна війна не обмежується Європою. Картина "дестабілізації" Росією ситуації була б неповною без того, що відбувається в Азії, переконаний міністр оборони Польщі.

"З польської точки зору діяльність Північної Кореї тісно пов'язана і корелює з російськими планами та агресивною діяльністю Російської Федерації", – зазначив Мацеревич.

Він додав, що якщо не враховувати цього, "ми ніколи не зрозуміємо масштабів агресії і планів, які Росія зараз реалізує".

"Це вже не холодна війна", – резюмував Мацеревич.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Із 2006 року КНДР здійснила шість випробувань ядерної зброї і десятки запусків балістичних ракет.

19 вересня 2017 року на Генасамблеї ООН президент США Дональд Трамп попередив, що у США є міць і терпіння, але якщо потрібно буде захищатися, "вибору не буде, крім як повністю знищити Північну Корею".

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин назвав висловлювання Трампа "шизофренічним припадком" і заявив, що "американського дідка неодмінно буде приборкувати вогнем". У відповідь глава Білого дому назвав Кім Чен Ина "божевільним".

США неодноразово посилювали санкції проти Північної Кореї.