МЗС РФ перевіряє інформацію про захоплення російської яхти судном КНДР

Минулого року прикордонне судно КНДР затримало російську яхту "Элфин"
Фото: EPA

14 червня в північно-західній частині Японського моря російську яхту Katalexa затримало північнокорейське судно, повідомив новинний портал Владивостока VL.ru з посиланням на Морський рятувально-координаційний центр.

Російську яхту в Японському морі могло захопити північнокорейське судно. Цю інформацію перевіряє представництво МЗС РФ у Владивостоці, повідомляє "Интерфакс".

Перший секретар представництва Володимир Коновалов повідомив, що було надіслано запити до консульства РФ у КНДР. За його словами, у дипломатів поки немає підтверджувальної інформації від північнокорейської сторони чи родичів росіян.

До цього новинний портал Владивостока VL.ru з посиланням на Морський рятувально-координаційний центр Примор'я повідомляв, що 14 червня в північно-західній частині Японського моря було затримано яхту Katalexa.

За інформацією джерела видання у прикордонному управлінні, яхта подала сигнал про допомогу через коротку хвилю. Російське судно, що проходило поруч, зафіксувало сигнал і передало його до МНС.

У травні 2016 року прикордонне судно КНДР затримало російську яхту "Элфин", яка поверталася до Владивостока після участі в міжнародній регаті. До врегулювання ситуації підключилися російські дипломати, після чого північнокорейська влада відпустила судно.