На борту літака ВПС США, який упав в Афганістані, було "до п'ятьох осіб"

Збройні загони урядових сил вирушили до району події
Фото: ЕРА

Досі незрозуміло, чи є люди, які вижили в катастрофі військового літака в афганській провінції Газні; також немає доказів того, що літак збили таліби, повідомило джерело Fox News.

На борту літака військово-повітряних сил США, який розбився на сході Афганістану 27 січня, було "до п'ятьох осіб". Про це телеканалу Fox News повідомило джерело у військових колах Штатів.

Літак був військовою версією цивільного бізнес-джета Bombardier Global Express – Bombardier E-11A.

Досі незрозуміло, чи є люди, які вижили в катастрофі. Афганське агентство Pajhwok із посиланням на джерела в уряді країни повідомляє про загибель "кількох іноземців". Збройні загони урядових сил вирушили до району інциденту у провінції Газні, який контролюють таліби.

Рух "Талібан" заявив про свою причетність до злочину і про загибель американських солдатів та офіцерів. Однак підтверджень того, що літак було збито, поки немає, заявило джерело телеканала.

Уранці 27 січня ЗМІ повідомили, що на сході Афганістану розбився пасажирський літак, на якому могло перебувати від 83 до 110 осіб. Він нібито прямував з афганського Герата у столицю Індії Делі. В авіакомпанії Ariana Afghan Airlines спростували інформацію про втрату свого літака.

Удень у соцмережах з'явилося відео з місця падіння повітряного судна, стверджують, що розбився борт ВПС США.

Командування американських сил в Афганістані поки офіційно не коментувало повідомлення про катастрофу.