На Монблані знайшли мертвим українського альпініста

Наступного дня після бурі альпініста знайшли мертвим
Фото: EPA (архів)

Коли 42-річний український альпініст сходив на найвищу в Європі гору Монблан, почалася буря. Рятувальники не змогли допомогти чоловікові через несприятливі погодні умови.

19 серпня на горі Монблан знайшли мертвим 42-річного українського альпініста, написало AFP із посиланням на рятувальників. Повідомлення агентства наводить Yahoo News.

У п'ятницю альпініст почав сходження, й налетіла буря. Чоловік подав сигнал про допомогу, але рятувальники не змогли розпочати операцію через несприятливі погодні умови.

За інформацією французької жандармерії міста Шамоні, увечері 18 серпня альпініст повідомив, що заблукав. Коли погода покращилася, рятувальники вилетіли на пошуки і знайшли його тіло на висоті 4 тис. м.

Офіційний представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич підтвердив агентству УНН загибель альпініста.

"Компетентні органи Франції підтвердили факт загибелі під час сходження на гору Монблан українського альпініста. Деталі щодо цього трагічного випадку очікуються на понеділок", – сказав Кирилич, посилаючись на повідомлення консула.