На туристичній виставці в Казахстані служба протоколу відмовилася проводити Назарбаєва та Путіна повз фотографії Кримського мосту – ЗМІ

Путін і Назарбаєв відвідали виставку 9 листопада
Фото: kremlin.ru

На присвяченій туризму виставці в Петропавловську прикрили штучною рослинністю фотографію Кримського мосту, а потім повернули як було, але вирішили не проводити повз неї президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва і президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомив "Московский комсомолец".

Перед відвідуванням туристичної виставки в казахстанському Петропавловську президентом РФ Володимиром Путіним і президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим виник скандал, пов'язаний із фотографією Кримського мосту на стенді чорноморських курортів. Про це повідомляє "Московский комсомолец".

За даними видання, служба протоколу Назарбаєва "жахнулася", побачивши зображення мосту, і заявила: "І ви хочете, щоб наш президент з'явився на цьому тлі? Так справа не піде".

Водночас "Московский комсомолец" зазначив, що Казахстан не визнав приєднання Криму до Росії.

Фотографію вирішили прикрити панелями зі штучною рослинністю.

"Але коли роботи з маскування практично закінчили, настала черга обурюватися російській стороні. Організаторам було оголошено, що Кримський міст для Росії – це привід не для сорому, а для гордості. І Володимир Путін навряд чи зрадіє, коли дізнається, як із його зображенням обійшлися у дружньому Казахстані", – пише видання.

За його інформацією, "після кількох годин суперечок" вирішили оформлення стенду відновити, але президентів повз нього не проводити.

Виставку Путін і Назарбаєв відвідали 9 листопада, повідомляє сайт Кремля.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Міст через Керченську протоку, що з'єднує Крим і Краснодарський край Росії, відкрили у травні 2018 року.