Наїзд на пішоходів у Вестмінстері. Суд визнав водія винним у спробі вбивства

У Лондоні ухвалено вердикт журі присяжних у справі про наїзд у Вестмінстері
Фото: ЕРА

У серпні 2018 року виходець із Судану Саліх Хатер збив групу велосипедистів, а потім наїхав на двох поліцейських у районі Вестмінстерського палацу. Обвинувачення в тероризмі йому не висували.

Суд присяжних у Лондоні 17 липня визнав 30-річного вихідця із Судану Саліха Хатера винним у двох спробах вбивства людей за допомогою автомобіля. Вирок буде оголошено пізніше, повідомляє The Guardian.

14 серпня 2018 року Хатер на своїй машині протаранив групу велосипедистів, а потім скерував машину на двох поліцейських, які чергували біля в'їзду на територію Вестмінстерського палацу, де засідає британський парламент. Двох людей було госпіталізовано.

Водія було затримано за підозрою в тероризмі, однак обвинувачень у вчиненні терористичного акту йому не висували. Слідчі не виявили даних про його причетність до джихадистських чи інших екстремістських угруповань.

За словами прокурорки Алісон Морган, терористична версія виникла, виходячи з місця, де було скоєно злочин, однак вона не вимагала від присяжних дати оцінку цьому факту. Водночас, за її словами, яким би не був справжній мотив Хатера, в обвинувачення не було сумнівів, що він діяв свідомо й умисно, маючи намір завдати серйозних травм якомога більшій кількості людей.

Захист стверджував, що Хатер діяв під впливом паніки, заблукавши в Лондоні.