"Найжорсткіші санкції" США проти Ірану торкнулися понад 700 громадян, компаній, літаків та суден

США відновили санкції проти Ірану

Фото: ЕРА

Санкції США проти Ірану набули чинності 5 листопада. Мінфін Сполучених Штатів зазначає, що Вашингтон веде "кампанію з максимальним фінансовим тиском на іранський режим".

У санкційний список США проти Ірану занесено понад 700 громадян, компаній, літаків та суден, інформує 5 листопада міністерство фінансів Сполучених Штатів.

"Це найжорсткіші санкції США, які коли-небудь вводили проти Ірану, і вони будуть націлені на найважливіші сектори економіки Ірану, такі як енергетика, судноплавство, суднобудування і фінансовий сектор", – сказано в повідомленні.

Мінфін зазначає, що США ведуть "кампанію із максимальним фінансовим тиском на іранський режим".

Санкції Сполучених Штатів проти Ірану набули чинності 5 листопада.

8 травня 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив, що його країна виходить зі Спільного всеосяжного плану дій щодо Ірану, уважаючи його "катастрофічним". За його словами, Тегеран обманював світову спільноту, приховуючи розроблення у галузі ядерної зброї.

6 серпня Трамп підписав указ, який відновлює санкції проти Ірану, які діяли до підписання ядерної угоди 2015 року.

Державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео 2 листопада повідомив, що санкції спрямовані на "докорінну зміну" поведінки Ірану, який має поводитися "як нормальна країна". Він також озвучив 12 вимог, виконання яких дасть підстави зняти санкції з Ірану. Серед них – відмовитися від підтримки тероризму, припинити участь у військовому конфлікті в Сирії і відмовитися від розроблення ядерного і балістичного озброєння.

Мета американських санкцій – калічити і стримувати економіку Ірану, заявив 4 листопада верховний лідер держави аятола Хаменеї. Він також додав, що занепад США – "це неминуча реальність".