NASA тестує мініатюрні супутники для відстеження глобальних штормів

Мініатюрні супутники мають відслідковувати глобальні шторми
Фото: nasa.gov

У разі успішних випробувань NASA планує запустити цілий парк RainCubes, які допоможуть контролювати шторми і після всього поліпшити точність прогнозів погоди, а згодом – навіть відслідковувати змінення клімату.

Національне аерокосмічне агентство США (NASA) розробило мініатюрний супутник RainCube, який стежитиме за глобальними штормами. Про це повідомила прес-служба агентства 25 вересня.

Супутник, який може поміститися в рюкзак, поки є прототипом. Апарат може виявляти шторми, дощ і сніг за допомогою встановлених у ньому приладів.

Зараз учені перевіряють, чи може RainCube забезпечити трансляцію в режимі реального часу, перебуваючи всередині шторму.

Перший такий супутник ще в липні розгорнули на навколоземній орбіті астронавти Міжнародної космічної станції. Перше, що він зробив, – надіслав у NASA зображення бурі, яка розвивалася над Мексикою. Також він зміг вловити ознаки формування урагану "Флоренс".

У разі успішних випробувань агентство планує запустити цілий парк RainCubes, які допоможуть контролювати шторми і після всього поліпшити точність прогнозів погоди, а згодом – навіть відслідковувати змінення клімату.