Нетаньяху анонсував анексію Ізраїлем поселень на Західному березі річки Йордан

Нетаньяху наголосив, що до ізольованих єврейських поселень ставиться так само, як до інших
Фото: ЕРА

Дискусію про анексію Ізраїлем територій на Західному березі річки Йордан ведуть у зв'язку з визнанням США суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами, зазначив прем'єр-міністр єврейської держави Біньямін Нетаньяху.

Прем'єр-міністр Ізраїлю, міністр оборони країни Біньямін Нетаньяху заявив про намір анексувати території, на яких на Західному березі річки Йордан (округ Іудеї і Самарії) розташовано єврейські поселення. Про це він сказав 6 квітня в ефірі телеканала Mako.

За словами Нетаньяху, дискусію про анексію Іудеї і Самарії ведуть у зв'язку з визнанням Сполученими Штатами суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами.

Прем'єр-міністр Ізраїлю підкреслив, що до ізольованих єврейських поселень на Західному березі річки Йордан ставиться так само, як до інших поселень ізраїльтян.

Свою заяву Нетаньяху зробив напередодні парламентських виборів, призначених в Ізраїлі на 9 квітня. Так він прокоментував обіцянку політичних конкурентів евакуювати євреїв із поселень в Іудеї і Самарії. Ідеться про переселення десятків тисяч громадян.

Резолюція Ради Безпеки ООН від 2016 року вимагає від Ізраїлю припинити поселенську діяльність на Західному березі річки Йордан. Уряд Ізраїлю відмовляється виконувати цю резолюцію.