Невідомі атакували два танкери в Оманській затоці. Влада Ірану назвала інцидент підозрілим

Танкер Front Altair, незважаючи на пошкодження, залишається на плаву
Фото: ЕРА

44 моряків, громадян Філіппін, Росії та Грузії, урятовано із двох нафтоналивних суден, які спалахнули після інциденту в Оманській затоці.

Уранці 13 червня в Оманській затоці недалеко від берегів Ірану пролунало кілька вибухів, два нафтоналивні танкери загорілися. Про це повідомляє CNN.

На норвезькому танкері Front Altair, який ходить під прапором Маршаллових Островів, очевидці почули три вибухи незрозумілого походження.

За годину сталася атака на японський танкер Kokuka Courageous, який ходить під прапором Панами.

Усіх 44 членів екіпажу обох суден урятовано, повідомили в міністерстві закордонних справ Ірану. Як інформує агентство IRNA, у відомстві назвали інцидент підозрілим, оскільки він збігся з переговорами прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе та іранського верховного лідера Алі Хаменеї.

12 моряків із Front Altair – росіяни, повідомило агентство "Интерфакс" із посиланням на пресслужбу Російської профспілки моряків. Постраждалих серед них немає.

Обидва судна, незважаючи на вибухи і пожежу, залишаються на плаву. Це свідчить про те, що торпедної атаки не було, сказав агентству Associated Press глава служби морської безпеки Міжнародної асоціації судновласників BIMCO Якоб Ларсен. На його думку, могли застосовувати саморобні вибухові пристрої або магнітні міни.

Агентство пише, що у травні аналогічні вибухи сталися на чотирьох танкерах, які стояли на рейді порту Фуджейра в ОАЕ.