Невзоров: Трамп не розумів, що держави Росія не існує. Розмова з Путіним – це розмова з царем Гіпербореї

Невзоров: Це так, якби повідомили, що Трамп зустрівся з Сауроном. За змістом і гостротою абсурду однаково
Фото: Alexander Nevzorov / Facebook

Президент Росії Володимир Путін обіграв президента США Дональда Трампа під час зустрічі у Гельсінкі, вважає російський публіцист Олександр Невзоров.

Під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним президент США Дональд Трамп помилково вважав, що розмовляє з главою держави, зацікавленої у власному благу. Таку думку висловив в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" російський публіцист Олександр Невзоров.

"Кожен, хто починає міжнародну розмову з Росією, опирається на свій власний, якийсь практичний, розумний, раціональний досвід. Йому здається, що він розмовляє з представником країни, яка зацікавлена у власному благу, безпеці, спокою. Він не розуміє, що він розмовляє з ілюзією, з химерою, з магом, що такої держави не існує, тому що ця розмова з Путіним – це як розмова з царем Гіпербореї. Пам'ятаєте, у Геродота Гіперборея, де величезні мурахи видобувають золото, де маленькі кришталеві карлики плюються розпеченим калом у небесах. Але це порівняно з Росією ще цілком, я б сказав, реалістична картина", – розповів він.

На думку публіциста, співрозмовник Путіна не розумів, із ким розмовляє.

"Він переконаний, що він дійсно розмовляє з главою іншої держави. А це так, якби повідомили, що... Трамп зустрівся з Сауроном. Це приблизно за змістом і за напруженням абсурду однаково. Притому, що ми бачимо, що Володимир Володимирович блискуче обкрутив бідного Трампа, але він би обкрутив будь-кого й обкрутить будь-кого", – заявив Невзоров.

Він додав, що розмову Трампа з Путіним не можна порівнювати з його зустріччю з главою КНДР Кім Чен Ином.

"Кім Чен Ин, тим не менше, представник якийсь реальний, на відміну від Росії, яка абсолютно Гіперборея. Це країна, де немає логіки, причинно-смислових зв'язків, причинно-наслідкових зв'язків, де немає науки, де немає розвитку, де немає нічого, де є тільки міф і незрозуміло куди спрямованість. Усе-таки Росія значно більше міфологічна і дика країна, ніж Північна Корея. Північна Корея – це, принаймні, якесь раціональне, структуроване чітко примітивне зло. А Росія – це щось зовсім інше... Узагалі, у Володимира Володимировича є дивовижний дар. У його присутності всі почуваються ідіотами", – продовжив Невзоров.

На його думку, жодних результатів зустріч Трампа з Путіним не дасть.

"Це питання певного особистого досвіду і питання можливості продемонструвати крутизну. Ми ж знаємо, що ще це і було потрібно як велике шоу – витерти ноги об Трампа – для того, щоб уникнути питання про пенсії хоча б на якийсь час", – підкреслив публіцист.

16 липня в Гельсінкі Трамп і Путін спілкувалися тет-а-тет 2 години 10 хвилин. Після зустрічі пройшли переговори в розширеному складі. Потім відбулася спільна прес-конференція лідерів, на якій вони розповіли, що обговорювали ситуацію в Сирії, Україні, Ірані, а також питання можливого втручання РФ в американські вибори і будівництва газопроводу "Північний потік – 2".

19 липня прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що Трамп домовився про діалог між представниками Ради національної безпеки США і Ради безпеки РФ. Також американський лідер попросив свого радника з нацбезпеки Джона Болтона запросити Путіна у Вашингтон цієї осені.