Німеччина екстрадувала підозрюваного в убивстві болгарської журналістки Маринової

Убивство Маринової набуло широкого резонансу в Європі
Фото: ЕРА

Северина Красимірова, якого підозрюють у зґвалтуванні та вбивстві телеведучої Вікторії Маринової, літаком доправили в Софію.

Німеччина задовольнила запит болгарської влади на екстрадицію 21-річного Северина Красимірова, підозрюваного у зґвалтуванні й убивстві тележурналістки з міста Русе Вікторії Мариновой. О 18.18 17 жовтня літак із Красиміровим приземлився в аеропорту Софії, повідомляє телеканал Nova.

Підозрюваного під конвоєм відвезли в Інститут судової медицини та кримінології, де у нього взяли зразок ДНК.

Потім Красимірова перевезуть у Русе, де суд протягом найближчих 72 годин має обрати йому запобіжний захід.

За даними телеканала, усі місцеві адвокати, окрім одного, відмовилися захищати ймовірного вбивцю Маринової. 

Відео: Министерство на вътрешните работи / YouTube

Тіло Маринової виявили 6 жовтня у парку Русе. У поліції повідомляли, що вона померла від ударів по голові і задушення. Перед убивством Маринову зґвалтували.

Правоохоронці розглядали різні версії вбивства, зокрема професійну діяльність Маринової. Журналістка кілька місяців тому стала вести на телеканалі TVN програму журналістських розслідувань "Детектор".

7 жовтня ОБСЄ закликала владу Болгарії якнайшвидше розслідувати вбивство Маринової і встановити, чи пов'язане воно з її професійною діяльністю.

У МВС Болгарії заявили, що Маринова, найімовірніше, стала жертвою "випадкового нападу людини із психічними відхиленнями і вираженим сексуальним потягом".

Красимірова, рома за походженням, 10 жовтня затримала німецька поліція. Його мати Надія розповіла, що син зізнався у злочині. Він говорив, що повертався із дня народження, був п'яним і не пам'ятає, чому напав на жінку в парку.