Німецька прокуратура почала перевірку стосовно міністра оборони – ЗМІ

На фон дер Ляєн подав скаргу, імовірно, один зі співробітників міністерства оборони
Фото: Ursula von der leyen / Facebook

Джерело Spiegel повідомило, що міністра оборони Німеччини Урсулу фон дер Ляєн підозрюють у порушеннях під час наймання консультантів.

Прокуратура Берліна почала перевірку стосовно міністра оборони країни Урсули фон дер Ляєн через імовірні порушення під час наймання консультантів. Про це пише Spiegel, посилаючись на джерело.

За даними видання, 30 вересня на фон дер Ляєн подав скаргу, імовірно, хтось зі співробітників міністерства. У ній ішлося, що консультанти працювали в міністерстві на постійній основі, а не тимчасово, як того вимагає німецьке законодавство.

Автор скарги заявив, що в міністерстві оборони – "армія радників", і деякі напрями роботи відомства повністю від них залежні. На послуги консультантів відомство могло витратити €70 млн.

Окрім того, прокуратура перевіряє, чи не наймали в міністерство тимчасових консультантів спеціально (у разі постійного працевлаштування їм мали б надати соціальне забезпечення).

Також видання зазначає, що підряди на консалтингові послуги для міноборони могли розподіляти "за знайомством".

Фон дер Ляєн – член президії керівної партії "Християнсько-демократичний союз" (її очолює канцлер Ангела Меркель). Міністерством оборони Німеччини керує з грудня 2013 року.

Німецькі ЗМІ називають Урсулу Фон дер Ляєн “кронпринцесою канцлера“, уважаючи людиною, що має не тільки амбіції, але і шанси зайняти вищу посаду в уряді ФРН.