Новий антирекорд. Рейтинг довіри до Путіна впав до 25% – соцопитування

Шойгу наблизився до Путіна в рейтингу довіри
Фото: ЕРА

Президенту РФ Володимирові Путіну довіряють переважно люди похилого віку, молодь висловлює незгоду або неприйняття його політичного курсу, йдеться в аналізі даних опитування, проведеного компанією "Левада-центр".

Рівень довіри до президента Росії Володимира Путіна впав до мінімального показника. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного компанією "Левада-центр".

Відповідаючи на запитання: "Назвіть п'ятьох – шістьох політиків, яким ви найбільше довіряєте?", 25% опитаних назвали прізвище Путіна. У квітні 2020 року 28% респондентів згадали президента, відповідаючи на те ж запитання. Водночас у листопаді 2017-го рівень довіри до Путіна становив 59%.

Незважаючи на зниження рейтингу, Путін залишається на першому місці за цим показником серед російських політиків. На другому місці перебуває міністр оборони Сергій Шойгу (14%, на 1% більше, ніж місяць тому), на третьому – прем'єр-міністр Михайло Мішустін (11%). Опозиціонеру Олексієві Навальному довіряє 4% росіян.

Нікому не довіряє 16% респондентів, важко відповісти 33%.

Найбільше Путіну довіряють жінки старші за 55 років, пенсіонери, керівники і працівники бюджетних організацій, інформує "Левада-центр".

"Молодь, яка ще кілька років тому найбільше підтримувала президента, сьогодні висловлює явну незгоду або неприйняття його політичного курсу, хоча інтенсивність вираження цього негативізму дуже слабка (в них найбільший показник абсентеїзму)", – заявили соціологи.

Опитування проведено 2224 травня 2020 року за репрезентативною вибіркою населення Росії. Методом телефонних інтерв'ю опитано 1623 людини. Статистична похибка не перевищує 2,4%.

Згідно з даними опитування "Левада-центру", результати якого оприлюднили 6 травня, діяльність Путіна на посаді глави держави схвалює 59% росіян. Це найнижчий показник схвалення діяльності Путіна за 20 років.

Путін обіймає посаду президента із 2000 року з перервою у 20082012 роках, коли він був главою уряду.