Обама підтримав Байдена як кандидата у президенти США

Байден був віцепрезидентом США протягом двох президентських строків Обами
Фото: EPA

44-й президент США Барак Обама заявив, що рішення запросити Джо Байдена на пост віцепрезидента було одним із найвдаліших рішень у його житті.

Експрезидент США Барак Обама підтримав Джо Байдена, який обіймав за його президентства посаду віцепрезидента, як кандидата від Демократичної партії на пост президента Сполучених Штатів. Про це Обама заявив у відеозверненні, опублікованому на YouTube-каналі Байдена.

44-й президент США зазначив, що за умов пандемії коронавірусу влада у країні має належати керівникам, у яких є необхідні знання та досвід.

"Тому я так пишаюся, що підтримую Джо Байдена як кандидата на пост президента Сполучених Штатів. Вибрати Джо віцепрезидентом – одне з найкращих рішень, які я коли-небудь ухвалював", – зазначив Обама.

На його думку, Байден має риси, які необхідні політику за нинішніх умов. "Життя навчило його, як повернутися в норму, коли тебе збили з ніг", – вважає експрезидент.

Обама заявив, що Байден "був одним із тих, хто відновлював Америку після Великої рецесії" після глобальної кризи 2008 року, а також брав участь у боротьбі з пандемією "свинячого грипу" і епідемією вірусу Ебола.

Барак Обама обіймав посаду президента США із 2009-го до 2017 року. Байден був віцепрезидентом протягом двох каденцій Обами.

Президентські вибори у США заплановано на 3 листопада. Головними суперниками стануть демократ Байден, який залишився єдиним кандидатом на висунення від партії, і республіканець, чинний президент Дональд Трамп. Також у виборах беруть участь незалежні кандидати і представники інших партій, але традиційно основна боротьба за Білий дім триває між кандидатами від головних американський партій – Демократичної та Республіканської.

За даними телефонного опитування, яке із 3-го до 6 квітня проводила компанія РСР, Байден випереджає Трампа у президентському рейтингу: за колишнього віцепрезидента свої голоси готові віддати 53% виборців, за чинного главу держави – 42%.