Обама в листопаді служитиме присяжним в американському суді

Обама буде присяжним у суді
Фото: EPA

44-го президента США Барака Обаму під час служби в журі присяжних округу Кук у штаті Іллінойс можуть призначити присяжним як у цивільних, так і в кримінальних процесах.

44-го президента США Барака Обаму запросили на службу в журі присяжних в окрузі Кук штату Іллінойс у листопаді 2017 року. Про це заявив головний окружний суддя Тім Еванс, повідомляє Fox News.

Рішення ґрунтується на тому, що Обама володіє будинками у Вашингтоні та Чикаго, а також зареєстрований у Чикаго для голосування на виборах.

44-го президента можуть призначити присяжним як у цивільних, так і в кримінальних процесах. Суддя зазначив, що під час слухань за участю Обами буде гарантовано високий рівень безпеки.

Присяжні в окрузі Кук отримують $17,2 за кожний день служби.

20 січня Обама із сім′єю покинув Білий дім, а новий президент США Трамп офіційно заступив на посаду.

За інформацією газети The Washington Post, після складання повноважень Обама відбув на тихоокеанський острів Тетіароа, де планував писати мемуари.

24 квітня Обама вперше після звільнення з посади глави держави виступив перед публікою – зустрівся зі студентами університету Чикаго. На зустрічі він заявив, що буде готувати лідерів нового покоління.

2 травня віце-президент США Джо Байден заявив, що він та Обама займуться агітаційною кампанією Демократичної партії.

19 жовтня агентство AFP заявило, що Обама має намір повернутися в політику.