ООН визнала українських миротворців одними з найкращих у ДР Конго – Міноборони України

Інспектори ООН перевірили працездатність автомобільної техніки, озброєння, систем зв'язку й навігації, медобладнання
Фото: mil.gov.ua

Протягом трьох місяців служби в Демократичній Республіці Конго українські миротворці Організації Об'єднаних Націй виконали понад 750 польотів на вертольотах, перевезли 140 тонн вантажів і приблизно 2100 пасажирів, поінформували в Міністерстві оборони України.

У таборі окремого вертолітного загону місії Організації Об'єднаних Націй зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго, дислокованому в місті Гома, завершила роботу інспекція штабу ООН, повідомила 27 серпня пресслужба Міністерства оборони України.

Інспектори перевірили працездатність автомобільної техніки, озброєння, систем зв'язку й навігації, медичного обладнання, забезпечення дозвілля військовослужбовців, умови їх проживання та харчування.

"Представники тилових секцій місії ООН, які здійснюють подібну перевірку, дуже серйозно ставляться до контролю наявності та робочого стану всіх матеріальних і технічних засобів національних контингентів. Адже за експлуатацію всього цього майна нашим підрозділом ООН щомісяця сплачує компенсацію до бюджету нашої країни", – заявив заступник командира 18-го окремого вертолітного загону тилу підполковник Мар'ян Булига.

За підсумками перевірки інспектори зазначили, що "український контингент є одним із найкращих підрозділів місії ООН у ДР Конго".

"Зокрема, у кращий бік відмітили медичну службу загону і роботу інженерного взводу щодо забезпечення табору якісною водою. Також старший інспектор Бікас Сен подякував українцям за взірцевий порядок та справність усієї необхідної техніки й майна", – продовжили в Міноборони.

Також наголошено, що, незважаючи на перевірку, вертолітний загін і далі виконував польотні завдання. Цього дня екіпажі вертольотів Мі-8 забезпечували перевезення вантажів та особового складу індійського національного контингенту, а Мі-24 супроводжували вертольоти місії ООН.

"За майже три місяці служби у ДР Конго екіпажі 10-ї ротації, працюючи у форматі 24/7, виконали більше ніж 750 польотів із загальним нальотом майже 800 годин. За цей час вони перевезли 140 тонн вантажів і приблизно 2100 пасажирів", – додали у пресслужбі.

У серпні видання "theБабель" повідомило, що українські миротворці, які вирушили до ДР Конго у травні 2019 року, опинилися в епіцентрі епідемії черевного тифу і холери. До відрядження в Африку їх не щепили. За даними "theБабель", український контингент повертається на батьківщину в листопаді 2019-го.