Організатори форуму в Давосі зняли заборону на участь російських бізнесменів, які перебувають під санкціями – ЗМІ

Всесвітній економічний форум у Давосі відбудеться у січні 2019 року
Фото: World Economic Forum / Flickr

Офіційна урядова делегація РФ поїде в Давос і візьме участь у роботі Всесвітнього економічного форуму, повідомляє РБК.

Організатори Всесвітнього економічного форуму в Давосі скасували накладені раніше обмеження на участь у ньому російських бізнесменів, які перебувають під санкціями. Про це повідомляє РБК із посиланням на джерело в уряді РФ.

"У зв'язку з тим, що організатори Давоського форуму змінили своє рішення і зняли обмеження, накладені раніше на російських бізнесменів, офіційна урядова делегація поїде в Давос і візьме участь у роботі форуму", – зазначив співрозмовник видання.

Він додав, що рівень делегації та її склад буде визначено пізніше.

Всесвітній економічний форум у Давосі відбудеться у січні 2019 року.

6 листопада Financial Times із посиланням на два інформовані джерела написав, що організатори форуму в Давосі повідомили російських бізнесменів Олега Дерипаску, Віктора Вексельберга та Андрія Костіна, що не чекають їх на форумі.

Глава російського уряду Дмитро Медведєв пригрозив відмовою РФ від участі у форумі в Давосі, якщо туди не запросять російських олігархів.

Дерипаска, Вексельберг та Костін раніше відвідували Давос. Дерипаска влаштовував там масштабні прийоми, а Вексельберг має значні ділові інтереси у Швейцарії.

6 квітня 2018 року Вашингтон оголосив про санкції проти 24 російських бізнесменів і високопосадовців, а також низки компаній.

Обмежувальні заходи вплинули на всю бізнес-імперію Дерипаски, оскільки вона має глобальне охоплення і співпрацює з великими транснаціональними корпораціями.