Пандемія коронавірусу. Уперше за 100 років влада Австралії закриває кордон між штатами

В Австралії повертаються до суворого карантину
Фото: ЕРА

В Австралії зафіксували спалах коронавірусу, влада намагається стримати його, перекривши кордон між найгустонаселенішими штатами.

Влада Австралії ухвалила рішення на час закрити кордон між найгустонаселенішими штатами країни – Новим Південним Уельсом і Вікторією – через спалах COVID-19. Про це повідомляє Reuters.

Агентство зазначає, що така ситуація відбувається вперше за 100 років. Востаннє австралійські чиновники блокували пересування між двома штатами 1919 року під час пандемії іспанського грипу.

В останні дні кількість випадків захворювання на COVID-19 у столиці Вікторії Мельбурні різко зросла, що змусило владу забезпечити виконання мешканцями строгих карантинних заходів.

Протягом доби у Вікторії було зафіксовано 127 нових випадків інфікування, що є найвищим показником від початку поширення коронавірусу.

Агентство пише, що такий крок, найімовірніше, стане ударом по економіці Австралії, яка наближається до своєї першої рецесії за майже 30 років.

Австралія впоралася з пандемією коронавірусу краще, ніж багато країн, але спалах у Мельбурні непокоїть владу, зауважує Reuters.

Протягом останнього тижня червня у країні реєстрували в середньому 109 нових випадків COVID-19 на день, тоді як у перший тиждень червня – у середньому тільки дев'ять випадків на день.

За даними американського університету імені Джонса Гопкінса, який відстежує поширення коронавірусу, станом на сьогоднішній ранок в Австралії інфіковано 8583 людини, летальних випадків 106.

Населення Австралії – 25 млн осіб.

В усьому світі коронавірусом заразилося 11 419 638 осіб, жертвою COVID-19 стала 533 781 людина, одужало 6 161 732.