Папа римський Франциск зарахував до лику святих сімох людей

Під час церемонії канонізації на передній частині базиліки Святого Петра вивісили портрети нових святих
Фото: ЕРА

На церемонію канонізації на площі Святого Петра зібралося 70 тис. вірян.

Римсько-католицька церква зарахувала до лику святих сімох людей, зокрема колишнього понтифіка Павла VI, який помер у 1978 році. 14 жовтня церемонію канонізації на площі Святого Петра провів папа римський Франциск, пише агентство ANSA.

Серед нових святих – убитий у Сан-Сальвадорі архієпископ Оскар Ромеро, який активно виступав проти соціальної нерівності і критикував обидві сторони конфлікту під час громадянської війни в Сальвадорі. Його застрелили солдати під час меси в 1980 році. Убивць Ромеро так і не засудили. До канонізації архієпископа закликали католики з Латинської Америки. Консервативні християни і прихильники правих поглядів виступали проти канонізації Ромеро, якого вони звинувачували в прихильності до марксизму.

Також Ватикан зарахував до лику святих італійських священиків Франческо Спінеллі (1853–1913) і Вінченцо Романо (1751–1831), черниць Марію Катеріну Каспер і Насарію Марч Месу, а також світського праведника Нунціо Сулпріціо.

На церемонію канонізації на площі Святого Петра зібралося 70 тис. вірян. Портрети нових святих вивісили на передній частині базиліки Святого Петра.