Папа римський закликав священників зустрічатися із хворими на коронавірусну інфекцію

Другий день ранкову службу понтифіка транслювали у прямому ефірі
Фото: EPA

Сьогодні ранкову месу папа римський Франциск присвятив інфікованим коронавірусом і всім, хто піклується про хворих.

Папа римський Франциск під час ранкової меси 10 березня закликав священників відвідувати хворих, у яких діагностували коронавірусну інфекцію.

Ранкову службу понтифік провів у каплиці Дому Святої Марфи у Ватикані. Її, як і богослужіння 9 березня, транслювали у прямому ефірі, повідомляє Vatican News.

"Помолімося Господу також і за наших священників, щоб вони мали сміливість вийти і піти до хворих, несучи силу слова Божого та Євхаристію, і підтримували медичних працівників та волонтерів у роботі, яку вони виконують", – сказав папа римський.

Сьогоднішнє богослужіння він присвятив інфікованим коронавірусом і всім, хто піклується про хворих.

Прессекретар папського престолу Маттео Бруні сказав Catholic News Service, що священники мають дотримуватися заклику Франциска, але виконуючи водночас заходи у сфері охорони здоров'я, установлені італійською владою.

Раніше, як пише Vatican News, на ранкових месах у каплиці Дому Святої Марфи були присутніми віряни і богослужінь не транслювали у прямому ефірі, але через поширення коронавірусної інфекції в Італії їх вирішили показувати онлайн.

8 березня, щоб уникнути ризику поширення інфекції, Франциск провів традиційну недільну проповідь не з вікна резиденції, а в режимі онлайн-трансляції.

10 березня папський престол повідомив, що через карантин в Італії собор і площу Святого Петра у Ватикані до 3 квітня буде закрито для туристів і екскурсій.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу SARS-CoV-2, який зумовлює хворобу COVID-19, медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого у ВООЗ не відкинули, що вірус може спричинити пандемію, а 9 березня назвали її реальною.

В Італії протягом останніх днів фіксують найбільшу смертність від COVID-19. Загальна кількість інфікованих у цій країні сягнула 8514, 631 особа померла.