Партія "Грузинська мрія" висунула Гахарію кандидатом у прем'єр-міністри

Гахарія працює міністром внутрішніх справ із 2017 року
Фото: ka.wikipedia.org

У Тбілісі у Грузії із 20 червня щодня проводили акції з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарії через дії правоохоронців 20 червня.

Політична партія "Грузинська мрія" висунула кандидатуру міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарії на посаду прем'єр-міністра країни. Про це заявив голова партії "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі у центральному офісі після засідання політради партії і більшості, повідомляє "Грузія Online".

У період із 27 листопада 2016-го до 13 листопада 2017 року Гахарія був міністром економіки та сталого розвитку Грузії, раніше він очолював Економічну раду, а також обіймав посаду бізнес-омбудсмена Грузії.

У червні та липні у Тбілісі відбувалися мітинги з вимогою відставки Гахарії за події 20 червня, коли проти учасників антиросійської акції поліція застосувала сльозогінний газ і гумові кулі. Під час масових протестів приблизно 240 людей дістало поранення.

2 вересня прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе подав заяву про відставку. За словами лідера парламентської більшості Гії Вольського, новим прем'єр-міністром Грузії стане чинний міністр внутрішніх справ Георгій Гахарія, а посаду глави МВС обійме Іраклій Гарібашвілі. Призначення нового прем'єр-міністра відбудеться 3 вересня.