Пашинян заявив, що заразився коронавірусом

Пашинян: Ми маємо навчитися жити паралельно з коронавірусом
Фото: ЕРА

Глава вірменського уряду Нікол Пашинян припустив, що заразився коронавірусом від офіціанта. Симптомів хвороби у прем'єра немає.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що заразився коронавірусом. Він розповів про це на своїй сторінці у Facebook, звернення розшифрувало "Радіо Азатутюн".

"Зараз я не на роботі з простої причини. Учора виявилося, що мій тест на коронавірус був позитивним, і я хочу сказати, що в мене не було жодних симптомів. Просто тому, що було заплановано вийти на передову, я вирішив пройти тестування, і тест виявився позитивним. Ба більше, після цього ми пройшли тестування всією сім'єю, і всією родиною, по суті, ми маємо позитивний результат, тобто заражені коронавірусом", – зазначив вірменський прем'єр.

Він припустив, що міг заразитися під час переговорів.

"Офіціант, який розставляв склянки на столі, робив це без рукавичок. Я зробив йому зауваження і попросив, щоб склянку замінили, але припускаю, що офіціант і раніше так робив. За деякий час у нього також підтвердили коронавірус", – сказав Пашинян.

Він додав, що працюватиме з дому.

"Мені просто шкода, що це сталося, але це сталося. І наша стратегія і тактика залишаються незмінними: ми маємо навчитися жити паралельно з коронавірусом", – резюмував Пашинян.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на ранок 1 червня в усьому світі коронавірусом заразилося 6 166 978 осіб. Жертвами COVID-19 стали 372 037 осіб, одужало 2 641 330. У Вірменії інфіковано 9282 особи, померла 131 людина.