Перший випадок коронавірусу 2019-nCoV зафіксували у Шрі-Ланці

Інфекціоністи Шрі-Ланки виявили перший випадок китайського вірусу
Фото: ЕРА

У 43-річної китаянки, госпіталізованої у Шрі-Ланці, виявили позитивний результат на новий коронавірус.

Уперше коронавірус 2019-nCoV зареєстровано у Шрі-Ланці. Про це 27 січня повідомило міністерство охорони здоров'я цієї острівної держави, інформує News 1st.

43-річна громадянка КНР прибула у Шрі-Ланку із провінції Хубей у Китаї. 25 січня її було поміщено в інфекційне відділення клініки.

Аналізи засвідчили позитивний результат на новий коронавірус, який поширюється у світі, зумовлюючи атипову пневмонію.

Уперше новий тип вірусу було підтверджено 31 грудня 2019 року в Ухані (Китай), населення якого становить понад 11 млн осіб. Початкові симптоми захворювання – підвищена температура й кашель. Багато інфікованих повідомляли, що відвідували рибний ринок Хуанань або працювали там.

21 січня Національна комісія охорони здоров'я Китаю підтвердила передавання коронавірусу 2019-nCoV від людини до людини.

Станом на 27 січня в Китаї померло від нового коронавірусу 80 осіб, кількість підтверджених випадків зараження у країні сягнула 2744.

За межами Китаю підтверджені випадки було зареєстровано в Таїланді (вісім), Японії (три), Південній Кореї (три), США (п'ять), В'єтнамі (два), Сінгапурі (чотири), Малайзії (чотири), Непалі (один), Франції (три), Австралії (чотири), Камбоджі (один).

В Україні жодного випадку зараження на вірус станом на 26 січня не було.

Всесвітня організація охорони здоров'я, починаючи із 26 січня, оцінює ризик коронавірусу 2019-nCoV на глобальному рівні як "високий", у Китаї – як "дуже високий".