Під час боїв за Мосул бойовики ІДІЛ стратили 741 мирного жителя – ООН

В ООН заявили про масові вбивства у Мосулі
Фото: ЕРА

Бойовики ІДІЛ масово викрадали людей, робили з них "живі щити", навмисно обстрілювали будинки і мирних жителів, які намагалися втекти, заявили в ООН.

Під час боїв за іракський Мосул бойовики "Ісламської держави" вбили щонайменше 741 мирного жителя. Про це заявив верховний комісар ООН із прав людини Зейд Раад аль-Хусейн, повідомляє прес-центр організації.

За його словами, ісламісти також масово викрадали людей, робили з них "живі щити", навмисно обстрілювали будинки і мирних жителів, які намагалися втекти.

Аль-Хусейн закликав розслідувати ці злочини, скоєні у Мосулі. Верховний комісар уважає, що потрібно розслідувати й можливі порушення, учинені іракськими силами.

Головним оплотом "Ісламської держави" в Іраку був Мосул, ісламісти захопили місто у 2014 році. 10 липня 2017 року військові Іраку оголосили про звільнення Мосула від ІДІЛ.

31 серпня аль-Абаді оголосив про перемогу над бойовиками ІДІЛ у місті Талль-Афарі й усій провінції Ніневії.

1 вересня повідомляли, що Хавіджа, розташована за 300 км від Багдада, і невеликі райони пустелі вздовж кордону із Сирією – це усі території, які контролюють бойовики "Ісламської держави" в Іраку. Хавіджу звільнили 5 жовтня.