Після нападу на військовий парад влада Ірану викликала послів Великобританії, Данії та Нідерландів

Унаслідок нападу на парад в Ахвазі загинуло понад 20 іранських військових
Фото: ЕРА

Заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчі висловив сподівання, що Великобританія, Данія та Нідерланди сприятимуть виданню терористів Ірану для "справедливого судового розгляду".

Дипломатичних представників Великобританії, Данії та Нідерландів викликали у міністерство закордонних справ Ірану після нападу в Ахвазі на військовий парад. Про це 23 вересня повідомив у Instagram заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчі.

Він висловив сподівання, що уряди цих країн сприятимуть поверненню терористів в Іран для "справедливого судового розгляду".

Аракчі заявив про неприйнятність Тегераном політики "подвійних стандартів" у боротьбі з тероризмом. За його словами, в Євросоюзі терористам надають житло і можливість виступати у ЗМІ.

Заступник міністра пообіцяв також викликати у МЗС Ірану посла Об'єднаних Арабських Еміратів.

22 вересня в Ахвазі бойовики з-за трибуни відкрили вогонь по учасниках військового параду. За останніми даними, жертвами теракту стало 29 осіб, переважно працівників Корпусу вартових ісламської революції. Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф звинуватив у причетності до нападу "регіональних спонсорів терору та їхніх американських господарів". Чотирьох нападників ліквідували.

Відповідальність за напад узяла на себе терористична організація "Ісламська держава".