Після пожежі в Нотр-Дам-де-Парі роман Гюго "Собор Паризької Богоматері" побив рекорди продажів на Amazon

Роман Гюго побив рекорди продажів після пожежі в соборі Паризької Богоматері
Фото: ЕРА

Відразу два видання історичного роману Віктора Гюго "Собор Паризької Богоматері" опинилися в топі продажів сайта Amazon.

Після пожежі в соборі Паризької Богоматері у Франції два видання історичного роману Віктора Гюго "Собор Паризької Богоматері" потрапили на третє і восьме місця в топі продажів сайта Amazon, повідомляє 16 квітня телеканал BFMTV.

Усього в топ-100 сайта потрапило чотири різні редакції роману. У рейтингу також опинилися фотокниги та путівники пам'яткою архітектури.

Історичний роман "Собор Паризької Богоматері" Гюго було опубліковано в березні 1831 року. Гюго написав роман із метою вивести як головного героя готичний собор Парижа, який на той час збиралися знести або модернізувати. Після виходу роману в Європі розгорнувся рух за збереження і реставрацію готичних пам'яток.

Пожежа в соборі спалахнула 15 квітня. За попередньою інформацією, вона сталася через ремонтні роботи в будівлі. Головний архітектор із питань збереження історичних пам'яток Філіп Вільнев сказав, що коли в соборі спалахнула пожежа, на майданчику не було працівників.

У будівлі обвалилися шпиль і дах. У МВС Франції заявили, що основну конструкцію собору вдалося врятувати.

Президент Франції Еммануель Макрон прибув до ще охопленого вогнем собору Паризької Богоматері в Парижі увечері 15 квітня і заявив журналістам, що храм буде відновлено. Для реставрації собору відкрили загальнонаціональний збір пожертвувань.

Уранці 16 квітня пожежу повністю ліквідували.