Після вбивства мера Гданська поліція Польщі затримала близько 10 осіб за заклики до вбивств політиків у соцмережах

Мера Гданська Адамовича буде поховано 19 січня
Фото: ЕРА

Після вбивства мера Гданська Павела Адамовича деякі користувачі соціальних мереж публікували погрози й заклики до насильства. Поліція Польщі затримала людей, які погрожували розправою мерам Познані, Вроцлава та Радома.

Польська поліція, починаючи з 25 січня, затримала щонайменше 10 осіб, які після вбивства мера Гданська Павела Адамовича у соціальних мережах закликали до вбивств і актів насильства. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Йоахім Брудзіньський в своєму Twitter.

Деякі погрози стосувалися кількох польських мерів із ліберальними поглядами.

16 січня "Радио Польша" повідомило, що поліція затримала чоловіка, який погрожував убити мера Радома. Підозрюваного затримали в Гданську, після чого доправили в прокуратуру Радома.

Він оприлюднив у соцмережах фото уткнутого в дерево ножа з підписом "[Радослав] Вітковський, ти будеш наступним". Чоловікові загрожує до двох років в'язниці.

За даними "Радио Польша", окружна прокуратура Познані висунула обвинувачення чоловікові, який погрожував розправою мерам Познані та Вроцлава.

13 січня на благодійному концерті в Гданську 27-річний чоловік ударив гострим предметом мера Гданська Адамовича, який стояв на сцені.

Політика госпіталізували. Нападника, який не намагався втекти, затримали.

Удень 14 січня Адамович помер від поранень.

Президент Анджей Дуда оголосив день похорону мера Гданська – 19 січня – траурним.