Пєсков назвав "недипломатичною" заяву Помпео про "розбазарювання державних коштів" Кремлем

Пєсков заявив, що на половину військового бюджету США можна прогодувати Африку
Фото: ЕРА

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не коментуватиме слів державного секретаря США Майка Помпео про корумпованість уряду Росії та Венесуели.

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав "вельми недипломатичною" і недоречною заяву держсекретаря США Майка Помпео щодо відправлення до Венесуели двох російських стратегічних бомбардувальників Ту-160, повідомляє телеканал "Дождь".

Помпео, зокрема, сказав, що народи РФ і Венесуели мають побачити, як "два корумповані уряди розбазарюють державні кошти й пригнічують свободу і незалежність, поки люди страждають".

Пєсков розповів, що не справа Кремля коментувати слова глави Держдепу, зазначивши, що "країні, на половину військового бюджету якої можна прогодувати Африку," недоречно робити такі заяви.

Прес-секретар Путіна висловив сподівання, що із часом президент США дасть оцінку роботі Помпео, зокрема у зв'язку з його недипломатичними репліками.

Росія відправила до Венесуели два стратегічні ракетоносці Ту-160, важкий військово-транспортний літак Ан-124 "Руслан" і далекомагістральний літак Іл-62 повітряно-космічних сил Росії. 10 грудня міноборони РФ повідомило, що літаки прибули в міжнародний аеропорт Майкетія.

У Пентагоні заявили, що замість гуманітарної допомоги Росія доправила до Венесуели бомбардувальники.