Пєсков заявив, що поліція не порушувала закону під час затримань на акціях протесту проти пенсійної реформи

Пєсков: Ті, хто провокував неповнолітніх, прекрасно інформовані про правові наслідки таких кроків
Фото: ЕРА

Організатори несанкціонованих акцій протесту проти підвищення пенсійного віку провокували на участь у них неповнолітніх, заявив речник Кремля Дмитро Пєсков.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що поліція не порушувала закону під час акцій протесту проти підвищення пенсійного віку, які відбулися у містах РФ 9 вересня. Про це Пєсков повідомив у коментарі журналістам, пише РБК.

"Ви знаєте, що поліція діє строго відповідно до законодавства. Ви знаєте, що мова йде про несанкціоновані акції. Ви знаєте, що вкотре були провокації неповнолітніх на участь у таких несанкціонованих акціях", – зазначив спікер Кремля.

На його думку, ті, хто "провокував неповнолітніх, прекрасно інформовані про правові наслідки таких кроків".

Пєсков запевняє, що серед затриманих були "і хулігани, і провокатори", які "піднімали руку на вартових закону".

"Потрібно розбирати кожен конкретний випадок. Я не готовий це робити, тому що я не знаю деталей. Узагальнювальні судження робити дуже важко", – додав Пєсков.

9 вересня в Росії відбулися акції проти пенсійної реформи, які анонсував опозиційний політик Олексій Навальний. У 59 містах влада відмовилися їх погоджувати, у 12 – погодила. Поліція активно затримувала і била мітингувальників.

Під час акцій затримано понад 1000 осіб.