Пєсков заявив, що затримання радника глави "Роскосмосу" не пов'язане з його журналістською діяльністю

Сафронова затримали сьогодні
Скріншот: Meduza / YouTube

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков переконаний, що немає необхідності брати під особливий контроль Кремля справу радника глави "Роскосмосу" Івана Сафронова, якого обвинуватили в державній зраді.

Затримання радника глави "Роскосмосу" Івана Сафронова не пов'язане з його журналістською діяльністю. Про це заявив речник Кремля Дмитро Пєсков у коментарі журналістам, пише "Медуза".

Він нагадав, що, працюючи в журналістиці, Сафронов висвітлював роботу уряду і працював у президентському пулі.

"І справді, ми всі знаємо його матеріали, вони відрізнялися глибокою експертизою тощо. Ми знаємо, що в останні місяці Іван уже припинив займатися журналістською діяльністю і перейшов на іншу роботу. Але, на жаль, такі обвинувачення озвучено. Ми знаємо, що в наших контррозвідників роботи багато, турбот багато, і вони роботу виконують дуже якісно", – зазначив Пєсков.

Відповідаючи на запитання, чи готова адміністрація російського президента взяти справу Сафронова під свій контроль, Пєсков сказав, що в цьому немає необхідності.

"В Івана буде можливість захищатися, мати захист. І в цьому випадку тут не потрібен ніякий особливий контроль", – додав Пєсков.

Про затримання Сафронова стало відомо сьогодні. У "Роскосмосі" повідомили, що затримання радника не стосується поточної роботи в держкорпорації.

Сафронова призначили радником генерального директора "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна у травні 2020 року. На новому місці Сафронов мав займатися побудовою інформаційної політики в "Роскосмосі" та на підприємствах, які входять у держкорпорацію.

На своїй попередній роботі журналіст займався висвітленням діяльності військової та військово-технічної співпраці, проблематикою оборонно-промислового комплексу та космічної промисловості.

Агентство РБК пише, що з "Коммерсанта" Сафронов пішов після скандалу з виходом статті про ймовірну відставку голови Ради Федерації Валентини Матвієнко. У Раді Федерації матеріал називали таким, що не відповідає дійсності.