"Поїсти смачної їжі, не робити багато домашніх завдань". Діти, заблоковані в печері в Таїланді, передали лист батькам

Дітей у печері виявило двоє британських дайверів 2 липня
Фото: ЕРА

Тренер футболістів, заблокованих у затопленій печері в Таїланді, у своєму листі попросив вибачення у батьків хлопчиків.

12 хлопчиків-футболістів, які опинилися заблокованими у затопленій печері Тхам Луанг у провінції Чаінграй у Таїланді, написали листи своїм батькам. Записки передав на поверхню один із водолазів рятувальної команди, повідомляє 7 липня The Guardian.

Листи опубліковано на сторінці Thai NavySEAL у Facebook.

В одному з листів ідеться, що діти хочуть поїсти смачної їжі, коли повернуться додому. Один із хлопчиків говорить батькам, що він сильний і просить за нього не турбуватися, повідомляє ВВС.

"Зі мною все гаразд, тільки трохи холодно. Не хвилюйтеся і не забудьте про мій день народження", – написав один із футболістів.

Ще одна дитина попросила вчителів не давати багато домашніх завдань, щоб після повернення не робити багато уроків.

25-річний тренер футболістів у своєму листі попросив вибачення у батьків хлопчиків за те, що діти пішли у печеру разом із ним.

23 червня група з 12 дітей та їхнього тренера під час екскурсії заблукала в печерному комплексі Тхам Луанг на півночі Таїланду. Дитячу команду виявило двоє британських дайверів 2 липня.

Печеру затоплено, діти та їхній тренер перебувають на невеликому сухому виступі. Рятувальники не відкидають, що їм доведеться провести там приблизно чотири місяці – поки не закінчиться сезон дощів.

4 липня рятувальну операцію припинили, щоб створити оптимальні умови для безпечної евакуації.

6 липня загинув колишній військовий водолаз Самарн Кунан, який брав участь у порятунку.

За даними The Nation, 7 липня рятувальники пробурили понад 100 свердловин, щоб дістатися до дітей. Деякі з них глибиною до 400 метрів, водночас люди перебувають на глибині приблизно 600 метрів.