Поклонська – Учителю: Зрозуміло, у кого ви одержали "благословення" на навіювання почуття огиди до своєї країни

Поклонська: Учитель намагається підігріти інтерес публіки до себе і до свого фільму, говорячи про мою закоханість у святого государя
Фото: Наталья Поклонская / Facebook

Депутат Держдуми РФ Наталія Поклонська назвала режисера "Матильди" Олексія Учителя шахраєм, а його роботи – халтурою і блюзнірством.

Депутат Держдуми РФ Наталія Поклонська заявила, що фільм "Матильда" провалився в прокаті, а режисер картини Олексій Учитель не зміг виконати "замовлення" своїх впливових господарів із дискредитації імператора Миколи II. Про це вона написала у Facebook.

"Якось в одному зі своїх інтерв'ю Учитель сказав: "Вона ж не знала, що, крім Учителя, там досить багато відомих прізвищ, шанованих". Помиляєтеся, пане режисере. Для мене зрозуміло, у кого ви одержали "благословення" на навіювання почуття огиди і ненависті до своєї країни", – підкреслила вона.

Поклонська не уточнила, у кого саме Учитель одержав "благословення", проте зазначила, що "весь світ знає", що фільм "Матильда" є "бридкою, бездарною і мерзенною" фальшивкою.

Депутат назвала "боягузами" тих, хто не виступив проти фільму, і додала, що за час царювання Микола II привів Росію "на небувалу висоту її економічного і господарського розвитку". Поклонська також розповіла, що імператор був "благородним, чистим і порядним", любив "кожну людину і Росію", а Учителю доручили спаплюжити пам'ять "убитої святої родини".

"Учитель намагається підігріти інтерес публіки до себе і до свого фільму простим і нехитрим способом – згадкою мого прізвища і провокаційним прагненням втягнути мене в публічну дискусію. То знову говорячи про мою закоханість у святого государя, то анонсуючи випуск тепер уже серіалу "Матильда"... Пане Учителю, півземлі знає про те, що ви – шахрай, і ваша "творчість" є фальшивою – це халтура і блюзнірство", – підкреслила вона.

Поклонська додала, що у противників "Матильди" є "незламна сила волі, віра, молитва, монастирі, святі, любов до батьківщини, мужність, єдність і підтримка нашого президента Володимира Путіна".

Поклонська скаржилася на "Матильду" в Генеральну прокуратуру РФ. У країні відбулися масові протести православних організацій проти виходу фільму.

На думку Учителя, у Росії під виглядом релігійної формують терористичну організацію, метою якої є дестабілізація суспільства.

Генпрокуратура РФ не виявила екстремізму та образи почуттів вірян у фільмі.

У день прем'єри в Санкт-Петербурзі 23 жовтня 15 противників фільму прийшли під кінотеатр із портретами та іконами Миколи II. У Москві 24 жовтня затримали сімох протестувальників.

9 листопада, після презентації "Матильди" в Єкатеринбурзі, Учитель заявив, що засмучений, що багато глядачів шукають у фільмі лише сексуальні сцени. Він зазначив, що "не дуже задоволений прокатом, хоча об'єктивно цифри непогані".

Режисер додав, що завдяки критичним заявам Поклонської про "Матильду" дізналися багато, "але коли не виявили у фільмі "полунички", стали запитувати, навіщо ж подивилися картину". Режисер розповів, що йому пропонували зняти "Матильду-2" про тих же героїв, тільки в 1917 році, але він відмовився. Зараз Учитель працює над чотирисерійною версією фільму для телебачення.