Поклонська заявила, що вимагатиме від режисера Учителя доказів своєї причетності до підтримки терористів

Поклонська назвала Учителя "ябІдою"
Фото: Наталья Поклонская / "ВКонтакте"

Висловлювання кінорежисера Олексія Учителя і його адвоката позбавлені "елементарної людської порядності", пожалілася депутат Держдуми РФ Наталія Поклонська.

Депутат Державної думи Росії Наталія Поклонська вважає, що режисер Олексій Учитель, який звинуватив її в підтримці і прикриванні терористичної організації, вийшов "за межі правового поля". Про це вона написала на своїй сторінці у "ВКонтакте".

"Пан Учитель зі своїм адвокатом, який усе більше прагне стати самостійною політичною фігурою, роблячи такі брехливі і "гучні" заяви, перебувають поза межами правового поля й елементарної людської порядності – починаючи від невдалих спроб наябіднічати президенту до завідомо неправдивого обвинувачення у скоєнні особливо тяжкого злочину. Цілком очевидно, що такі заяви або потребують підкріплення відповідними доказами з боку заявників, або публічними вибаченнями й офіційними спростуваннями", – ідеться у публікації. (Орфографію і пунктуацію автора збережено. – "ГОРДОН")

Поклонська зазначила, що не вперше стикається з обвинуваченнями в причетності до терористичної діяльності. В Україні вона є фігурантом кримінальної справи, серед статей якої – тероризм.

Екс-прокурор анексованого Криму Поклонська як депутат Думи вимагала заборонити вихід на екрани фільму Учителя "Матильда" – про роман імператора Миколи II з балериною Матильдою Кшесінською.

21 червня Поклонська заявила, що парафіян, які подивилися фільм "Матильда" на закритих показах, відлучили від святого причастя в православних церквах і монастирях на шість місяців.

10 серпня мінкульт РФ видав прокатне посвідчення фільму "Матильда", надавши йому категорію 16+.

У ніч на 31 серпня в Санкт-Петербурзі пляшками із запальною сумішшю закидали будівлю, де розташована студія режисера Учителя "Рок". До моменту приїзду поліцейських загоряння вдалося погасити.

У Єкатеринбурзі 4 вересня чоловік протаранив будівлю кінотеатру "Космос", після чого підпалив автомобіль і спровокував масштабну пожежу. Джерело, наближене до слідства, повідомило, що в такий спосіб 39-річний житель Ірбіта Денис Мурашов протестував проти виходу в прокат фільму "Матильда".

Учитель 4 вересня розповсюдив заяву, у якій стверджував, що Поклонська надає підтримку і забезпечує прикриття терористичній організації, що діє під виглядом релігійної.