Полковника ФСБ, який працював у адміністрації президента РФ, обвинуватили в особливо великому шахрайстві – ЗМІ

Полковника ФСБ Михайла Горбатова затримали

Фото: pixabay.com (архів)

За даними російської газети "Коммерсантъ", полковника Федеральної служби безпеки РФ Михайла Горбатова і ще двох осіб затримали за обвинуваченням у шахрайстві в особливо великому розмірі "обманом та зловживанням довірою". Потерпілим у справі фігурує комерційний директор мережі елітних ломбардів.

Чинного полковника Федеральної служби безпеки (ФСБ) Михайла Горбатова обвинувачують у шахрайстві в особливо великому розмірі, кримінальну справу проти полковника розслідує Головне військове слідче управління Слідчого комітету Росії (СКР), повідомляє 15 жовтня російська газета "Коммерсантъ".

За даними видання, потерпілим у справі фігурує комерційний директор мережі елітних ломбардів (у якому населеному пункті, не уточнюють), клієнтам яких пропонували кредити без поручителів та довідок у розмірі $50–100 тис. під заставу дорогих годинників. В його офісах у лютому 2017 року відбулися обшуки, під час яких вилучили касу та заставне майно.

Посилаючись на матеріали слідства, газета пише, що бізнесмен погодився на пропозицію клієнта Арно Ходжояна допомогти "розібратися в ситуації". Клієнт познайомив ломбардиста з комерсантом Володимиром Коробковим, відрекомендувавши його "високопосадовцем ФСБ".

Директор мережі ломбардів передав через Ходжояна $100 тис. Коробкову за "допомогу" – той долучив до ситуації Горбатова, старшого оперативника 11-го відділу управління "К" служби економічної безпеки ФСБ РФ, який у той час обіймав посаду начальника контрольно-інспекційного департаменту управління президента Росії щодо забезпечення конституційних прав громадян.

Видання пише, що долучення до афери Горбатова дало змогу Ходжояну і Коробкову вимагати з ломбардиста "зовсім нереальну суму в доларах". Після цього директор звернувся в Головне військове слідче управління СКР.

Ходжояна, Коробкова і Горбатова затримали, вони перебувають під вартою.

Їм висунули обвинувачення в шахрайстві в особливо великому розмірі "обманом та зловживанням довірою" на 5 882 240 рублів (понад $88 тис.), а також у замаху на шахрайське розкрадання ще 15 849 700 рублів (понад $237 тис.).

Горбатова після арешту звільнили з управління президента РФ, але у ФСБ він числиться.